Elokuvat

Cheek on menestynein, mutta ehkä myös vihatuin - Antti Holma loistaa Veljeni vartija -leffassa

8.5.2019 klo 11:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Elämäkerrallinen draamaelokuva pääosassa huikean kaksoisroolin Jerenä ja Jarena tekevä Antti Holma.

Veljeni vartija

Photo credit: Helsinki-filmi


Jussi-palkittu Veljeni vartija kertoo räp-artisti Cheekin elämäntarinan. Cheek on artisti, joka täyttää kaksi stadionillista hetkessä. Hän on rikkonut kaikki mahdolliset ennätykset levymyynnissä ja keikoissa Suomessa. Cheekin kasvoilla myydään lehtiä ja tuotetaan televisio-ohjelmia. Cheekin fanit ja inhoajat suhtautuvat artistiin intohimoisesti. Jokaisella on mielipide Cheekistä.


Veljeni vartija

Jare (Antti Holma) räppää. Photo credit: Helsinki-filmi / Veljeni vartija -elokuva


Joulukuussa 1981 syntyneet Jare ja Jere Tiihonen kasvoivat Lahdessa. Jengikiistat ja rikollisuus värittävät koko kaupungin tuntemien kaksosveljesten nuoruutta. Jaren ura räppärinä sai alkunsa jo lahtelaisissa keikkapaikoissa teini-ikäisenä. Jere-veli on työskennellyt hierojana ja ovimiehenä, ja kilpaileminen vapaaottelijana on vienyt Jeren muun muassa Gladiaattorit-televisiosarjan uutuusversioon.


Mitä ovat ne totuuden hetket ja käänteentekevät päätökset, jotka ovat tehneet toisesta portsarina ja hierojana elantonsa tienaavan perheenisän ja toisesta menestyneen supertähden?


Veljeni vartija

Antti Holma Jarena. Photo credit: Helsinki-filmi / Veljeni vartija -elokuva


Leffassa Jare ja Jere Tiihosta esittää Antti Holma, joka kuuluu kotimaisten näyttelijöiden kirkkaimpaan kärkeen. Holma on ansioitunut myös teatterilavoilla sekä käsikirjoittajana. Televisiossa Holma on tullut tutuksi mm. Putous-, Antti Holma Show- ja Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmista. Holma pitää suosittua Harpunsoittajan vaimo -blogia.


Veljeni vartija

Vasemmalta alkaen Vilhelmi Masanen (teini-Jere), Eemeli Masanen (teini-Jare), Jare Tiihonen, Antti Holma, Jere Tiihonen, Julius Liukkonen (lapsi-Jere), Niklas Liukkonen (lapsi-Jare). Kuva: Simón Bergman


Lapsi- ja teini-ikäisiksi Tiihosen kaksosiksi etsittiin näyttelijöitä valtakunnallisella, avoimella haulla. Hakuprosessin myötä rooleihin valikoituivat kahdet kaksoset. Leffan muissa rooleissa nähdään kaksosten äitinä Anna-Leena Härkönen, isänä Kai Lehtinen, Armi Toivanen, Saga Sarkola, ja Alina Tomnikov.


Veljeni vartija -elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut JP Siili.Veljeni vartija (12) Nelosella pe 10.5. klo 21.20


Lähde: Filmikammari, Helsinki-filmi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat