Reseptit

Borssikeitto

Borssikeitto tuo ripauksen venäläistä ruokakulttuuria omaan ruokapöytääsi. Nokare smetanaa annoksen päällä on keiton kruunu.

Borssikeitto
1 h 50 minIso kattila, 6-8 hlölle

Ainekset

  • 150 gporkkanaa
  • 500 gpunajuurta
  • 75 gjuuriselleriä
  • 700 gkaalia
  • 2sipulia
  • 3valkosipulin kynttä
  • 2 rklvoita
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 2 lkasvislientä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 2laakerinlehteä
  • 10kokonaista mustapippuria
  • 2 tlsuolaa
  • Pinnalle
  • 2 prksmetanaa

Valmistus

  • Kuori porkkanat, punajuuret ja juuriselleri. Raasta raastimen karkealla terällä. Irrota kaalista huonot lehdet ja kanta, leikkaa suikaleiksi. Kuori sipulit ja viipaloi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  • Sulata voi vähintään 3 litran kattilassa ja lisää sekaan tomaattipyree. Kuullota kasvissuikaleita kattilassa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  • Lisää sekaan kasvisliemi, valkoviinietikka, laakerinlehdet ja mustapippurit. Anna kiehua kannen alla keskiteholla noin tunti. Mausta suolalla.
  • Vinkki: Pyöräytä lusikalla keittoannoksen päälle nokare smetanaa.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat