Kasari

Blue lagoon - sai nuoret tytöt punastelemaan leffateattereissa kasarilla

14.7.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Kasari: Kuvankauniit teini-ikäiset nauttivat toisistaan täysin rinnoin trooppisella saarella.

Blue lagoon

Blue lagoon -elokuvan pääosan esittäjät: Richard (Christopher Atkins) ja Emmeline (Brooke Shields). Kuva: AOP.


25.12.1980 elokuvateatteri Maximissa Helsingissä koettiin jotain ennennäkemätöntä, kun Sininen laguuni -elokuvan ensi-ilta koitti. Valkokankaalla nähtiin teinirakkautta ja paljasta pintaa eksoottisissa maisemissa, pääparina ihastuttivat Emmeline (Brooke Shields) ja Richard Lestrange (Christopher Atkins).Leffan juoni käynnistyy, kun serkukset haaksirikkoutuvat trooppiselle paratiisisaarelle. He oppivat elämään saaren ehdoilla, kasvavat kohti teini-ikää ja rakastuvat toisiinsa - sekä saavat myös suureksi yllätyksekseen lapsen. Yllätykseksi siksi, että he ovat kasvaneet ilman aikuisia, eivätkä tiedä lisääntymisestä tuon taivaallistakaan.


Pieni perhe elää paratiisisaarella nauttien luonnon antimista ja toisistaan. Pääsevätkö nuoret koskaan pois paratiisisaarelta - tai haluavatko he edes päästä?

Blue lagoon

Brooke Shieldsin äiti oli pyrkinyt saamaan tytärtään parrasvaloihin vauvasta lähtien. Sininen laguuni oli yksi saavutus äidille - ja tyttärelle. Kuva: AOP.


Leffassa oltiin hyvin paljon vähissä vaatteissa, jopa ilman rihman kiertämää. Brooke Shields oli leffan kuvauksissa vasta 14-vuotias. Monissa alaikäisen Brooke Shieldsin alastonkohtauksissa olikin itse asiassa stunt-näyttelijöitä, jopa delfiinikouluttaja sai esittää Shieldsiä alastomana. Yläosattomissa kohtauksissa Shieldsin hiukset puolestaan liimattiin kiinni hänen rintoihinsa, jottei mitään vilahtaisi.


Blue lagoon

Kuva kuvituskuva Fidžiltä, Pixabay.


Elokuvaa kuvattiin paratiisimaisissa olosuhteissa Jamaikalla, Fidžillä ja Vanuatulla. Anekdoottina kerrottakoon, että leffan myötä löydettiin jopa ennestään tuntematon leguaanilaji, kun eräs matelijoiden tutkija näki elokuvassa tuntemattoman leguaanilajin ja matkusti kuvauspaikkana toimineelle saarelle.


Lähde: IMDb

Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat