Reseptit

Banoffee

Banoffee nimi tulee sanoista banaani ja toffee. Makea herkku vie kielen mennessään - maistuu kahvipöydässä tai jälkkärinä.

Banoffee
2 h 45 minIrtopohjavuoka, 12-14 hlölle

Ainekset

  • Pohja
  • 175 gkeksejä esim. Bastogne
  • ½ dlpekaanipähkinöitä
  • 85 gvoita
  • Toffee
  • 75 gvoita
  • 1 ½ dlfariinisokeria
  • 3 ⅓ dlkuohukermaa
  • ½ tlsuolaa
  • Päälle
  • 3banaania
  • 3 ⅓ dlkuohukermaa
  • ½ tlpikakahvijauhetta
  • suklaarouhetta

Valmistus

  • Pohja: Hienonna keksit ja pähkinät esim. monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon.
  • Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
  • Toffee: Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Kaada joukkoon kerma ja keitä max 15 min, kunnes kinuski sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski keksipohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.
  • Päälle: Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle kakulle. Mausta kerma pikakahvijauheella, vaahdota. Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele suklaarouheella.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat