TietovisatVaihtoautotLeffatietovisaTV-ohjelmatSanakirjaBlogit
Reseptit

Avocadorisotto

Avocadorisotto vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta lopussa kiitos seisoo. Hienostunut ruoka saa täyteläistä makua parmesan-juustosta.

Avocadorisotto
45 min4 hlölle

Ainekset

  • 2valkosipulinkynttä
  • 1sipuli
  • 2 rklöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 2 dl(alkoholitonta) valkoviiniä
  • 7 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio, gluteeniton
  • 2avokadoa
  • ¼ tlsuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dlparmesaania raastettuna
  • tuoretta basilikaa

Valmistus

  • Kuullota kuoritut valkosipulit ja sipulit öljyssä. Lisää joukkoon risottoriisi ja jatka kuullottamista niin kauan, kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Kaada sekaan valkoviini ja anna se imeytyä.
  • Kiehauta vesi, lisää sekaan kasvisliemikuutio. Lisää lientä vähitellen lorottaen riisien sekaan niin, että lisäät lientä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Jatka niin pitkään kuin nestettä riittää ja riisi on kypsää.
  • Kuori avocadot, poista kivet ja kuutioi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää avokado ja parmesaani risoton joukkoon. Ethän enää kuumenna risottoa, sillä avokadon maku muuttuu lämmitettäessä. Ripottele päälle tuoretta basilikaa.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat