VaihtoautotBlogitSanakirjaTV-tietovisaTV-ohjelmatTietovisat
Kasari

Arnold Schwarzenegger - anabolisia ja actionia - sekä suomalainen konekivääri

23.6.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

KASARI: Hampaisiin asti aseistettu toimintasankari vetää machoilu-överit.

Arnold Schwarzenegger

Commando-elokuva tarjoaa toimintaa vaikka muille jakaa - monen mielestä se on yksi machoimmista leffoista ikinä. Kuva: Sub.


Trimmattu keho auttoi Schwarzenegger toteuttamaan teini-iän haaveet leffatähteydestä. Mm. seitsemän kertaa Mr. Olympia -tittelin voittaneella miehellä ei ollut aina puhtaat jauhot pussissa, sillä hän myöntää käyttäneensä anabolisia steroideja kisoihin valmistautuessaan.Anyways, hyvästä kropasta oli hyötyä, sillä ensimmäisessä pääroolissaan Hercules New Yorkissa -leffassa (1970) Schwarzenegger esitti atleettista kreikkalaista puolijumalaa. Elokuvassa Schwarzenegger käytti taiteilijanimeä Arnold Strong. Englanninkieli ei vielä tuolloin sujunut, joten miehen puhe dubattiin.


Terminaattori (1984) scifi-toimintajännäri nosti Schwarzeneggerin action-leffojen supertähdeksi. Mies näytteli tulevaisuudesta lähetettyä kyborgia, jonka robottimaisuus toi hyvin esiin Arskan massiivisen olemuksen - ja antoi anteeksi murteellisen englanninkielen. Arskan omalla tyylillä vedetty “I'll be back” on jäänyt elämään seuraavien sukupolvienkin suuhun.


Arnold Schwarzenegger

Kuvassa Commando-leffan Rae Dawn Chong (Cindy) ja Arnold Schwarzenegger (John Matrix). Kuva: Sub.


Commando (1985) vahvisti entisestään Schwarzeneggerin uraa toimintaelokuvien ykköstykkinä. Tiukassa toimintapaketissa John Matrix (Schwarzenegger) on eläkkeelle jäänyt erikoisiskuryhmän komentaja, jonka leppoisat eläkepäivät keskeytyvät brutaalisti. Komentajan 10-vuotias tytär siepataan ja hän joutuu tarttumaan jälleen aseisiin. Eikä mihin tahansa aseisiin - osa luotisateesta tehdään suomalaisella Valmet M78/83 -mallin kevyellä konekiväärillä.


Commando-elokuva tarjoaa toimintaa vaikka muille jakaa - Arskan aseet sylkevät luoteja ja mies on hampaisiin asti aseistettu. Tykistystä on jopa siihen malliin, että leffa on joissain maissa K-18. Mutta se tärkein kysymys kuuluu: Did he go commando?

Commando (16) Subilla ma 24.6. klo 23.30

Katso Telsu.fistä Commandon ohjelma-ajat


Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat