TV-tietovisaVaihtoautotSanakirjaBlogitTV-ohjelmatTietovisat
Televisio

Allergikot huomio! Hoitojen uudet mahdollisuudet - Muutti 12-vuotiaan suomalaistytön elämän

21.10.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Allergiat ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Akuutti-ohjelmassa etsitään ratkaisuja allergioiden entistä parempaan hoitamiseen.

Akuutti: Allergia - siedä vai siedätä?

Alva Chydenius on saanut allergiaan avun siedätyshoidosta. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Pikkulapsena Alva Chydeniuksen ruokavalioon sopi vain kolme raaka-ainetta, keväisin ulkoilu turvotti tytön kasvot ja pörröisistä lemmikeistä hän saattoi vain unelmoida.


Kuusivuotiaana aloitettu siedätyshoito kuitenkin muutti Alvan ja koko perheen elämän, äärimmäisen rajoittuneen arjen tilalle on tullut asioita, joita Alvan on vaikea uskoa edes todeksi.Allergiat ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti viime vuosikymmeninä ja ne ovat jo lasten ja nuorten yleisin krooninen sairaus. Moni allergikko saisi apua siedätyshoidosta, jonka mahdollisuuksista kuitenkin tietää vielä liian harva.


-Tämä on hyvin harmillinen asia, koska todella on kansansairaudesta kysymys. Allerginen nuha vaivaa jopa puoltatoista miljoonaa suomalaista, lasten allergisten sairauksien erikoislääkäri ja kliinisen allergologian dosentti Erkka Valovirta toteaa Ylen tiedotteessa.


Akuutti: Allergia - siedä vai siedätä?

Allergia voi puhjeta missä iässä tahansa, mutta omaehtoista siedätystä ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa. Kuvituskuva.


Allergiatyöryhmän jäsen Valovirta on ollut valmistelemassa uutta Kansallista Allergiaohjelmaa, joka kääntää allergioiden hoidon suunnan allergeenien totaalisesta välttämisestä siedättämiseen. Siedätyshoito on ainoa tapa vaikuttaa allergioiden juurisyihin ja siksi se halutaan perusterveydenhuollon piiriin, kaikkien ulottuville.


Siedätyshoitoon on tullut uusia vaihtoehtoja, tablettimuotoinen ja pääosin kotona tehtävä siedätyshoito laskee monen kynnystä ryhtyä siedätykseen.


Akuutti: Allergia - siedä vai siedätä? Yle TV1 ke 23.10. klo 20.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Yle
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat