TV-ohjelmatSanakirjaVaihtoautotTietovisatBlogitTV-tietovisa
Elokuvat

Äitienpäivän leffavinkit: Nämä kolme leffaa kannattaa katsoa juhlapäivänä, tai ainakin yksi!

Äideistä parhain, Mother's Day ja Vuosisadan naiset ovat koskettavaa katsottavaa äitienpäivänä.

10.5.2020 klo 7:00


Äitienpäivänä tarjolla on runsaasti leffoja. Valitsimme kolme leffaa, jotka ovat katsomisen arvoisia. Hyvää äitienpäivää!Äideistä parhain

Topi Majaniemi esittää Eeroa lapsena ja Esko Salminen aikuisena. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Äideistä parhain kertoo yhdeksänvuotiaana Ruotsiin lähetetystä sotalapsesta, Eerosta, joka kokee niin äitinsä kuin sijaisäitinsä hylkäävän hänet. Elokuvan tarina sijoittuu talvi- ja jatkosodan aikoihin, jolloin Suomesta evakuoitiin Ruotsiin yli 70 000 sotalasta.


Elokuva kertoo Eeron tarinan evakkolapsena Skånessa. Väliin leikataan aikuisen Eeron keskusteluja iäkkään äitinsä kanssa kipeistä sodanajan tapahtumista.


Klaus Härön ohjaama koskettava draama on Heikki Hietamiehen omaelämänkerrallisen romaanin pohjalta tehty elokuva.


Äideistä parhain (12) Yle TV1 klo 12.40Mother's Day

Julia Roberts ja Jennifer Aniston saman pöydän ääressä äitiyden kriiseilyssä. Kuva: Liv


Haikeanromanttinen komedia seuraa erilaisia äitejä ja monenlaisia kriisejä äitienpäivän lähestyessä. Sandy (Jennifer Aniston) on eronnut hiljattain ja havaitsee itsetuntonsa rakoilevan. Miranda (Julia Roberts) on suosittu tv-juontaja ja uhrannut perhe-elämän uralleen - kunnes hänen teinivuosinaan adoptioon antamansa tytär ilmestyy tutustumaan äitiinsä.


Jesse (Kate Hudson) rakastaa etnistaustaista miestään niin paljon, että on katkaissut välinsä rasistiseen äitiinsä - jopa niin perusteellisesti. Bradley (Jason Sudekis) on leskeksi jäänyt kahden tyttären yksinhuoltajaisä, joka joutuu elämään lapsiensa kanssa ensimmäisen äitienpäivän ilman vaimoaan.


Mother's Day Subilla su 10.05. klo 21


Vuosisadan naiset

Lämminhenkisessä leffassa kolme eri-ikäistä naista päättävät jakaa teinipojan kasvatuksen keskenään. Kuvassa poika ja äiti. Yle Kuvapalvelu


Vuoden 1979 Santa Barbaraan Kaliforniaan sijoittuvan lämminhenkisen draamakomedian keskiössä ovat viisikymppinen yksinhuoltajaäiti Dorothea Fields (Annette Bening) ja hänen teini-ikäinen poikansa Jamie (Lucas Jade Zumann).


Kapinaa ja muutosta huokuvalla aikakaudella Dorothea päättää pyytää poikansa kasvatukseen apua kahdelta nuoremmalta naiselta. Toinen on vapaamielinen punk-taiteilija Abbie ja toinen sanavalmis teini-ikäinen Julie.


Vuosisadan naiset (12) Yle Teema la 09.05. klo 21.35Katso kaikki tv-ohjelma-ajat kätevästi Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat:
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat