SanakirjaLeffatietovisaVaihtoautotTietovisatTV-ohjelmatBlogit
Televisio

4 missiä (!!!), Salkkarit-tähtiä, Gladiaattori, NHL-stara... Fort Boyard Suomi kova kattaus

16.5.2019 klo 12:50  Kirsti Kurki-Myllymäki

18 julkkista matkaa Ranskaan Fort Boyard -linnakkeeseen testaamaan omia rajojaan.

Fort Boyard Suomi

Sara Chafak on yksi kisaajista, jotka lähtevät mukaan Fort Boyard -seikkailuun. Kuva: MTV3


Fort Boyardin muurien sisällä, ulkopuolella sekä yläilmoissa kilpailijat laittavat omat henkiset ja fyysiset rajansa koetukselle. Joukkueen voiton eteen pitää suoriutua mitä hurjimmista ja erikoisimmista tehtävistä. Kuusi kolmihenkistä tiimiä kilpailee linnakkeen herruudesta ja kohtaa pelkonsa voittaakseen tuhansien eurojen rahapalkinnon. Ohjelman juontavat Ile Uusivuori ja Joanna Kuvaja.


KILPAILIJAT

Keltainen joukkue

Fort Boyard Suomi

Kuva: MTV3

Sara Chafak, 28, malli ja yrittäjä

Miss Suomena, mallina ja sometähtenä tunnettu Sara ei pelkää laittaa itseään likoon. Armeijaakin käynyt Sara on seikkaillut jo muun muassa Selviytyjissä ja hän kuvailee itseään villiksi rasapääksi.


Jeffrey Lawman, 24, personal trainer

Jeffrey tuli tutuksi viime syksynä Love Island Suomi -ohjelmassa, jonka hän myös voitti. Laitilasta kotoisin oleva Jeffrey on ammatiltaan personal trainer. Hän pelasi pitkään jääkiekkoa ja tuo keltaiseen joukkueeseen väkevää fysiikkaa.


Monika Lindeman, 33, näyttelijä

Monika on suomalaisten olohuoneiden vakivieras Salattujen elämien Linda Eerikäisenä. Hiljattain esikoisensa saanut teatteritaiteen maisteri pyörittää perheensä kanssa Hotelli Nuuksiota.

Punainen joukkue

Fort Boyard Suomi

Kuva: MTV3


Alina Voronkova, 24, Miss Suomi 2018

Määrätietoinen Alina voitti viime vuonna Miss Suomi -kilpailun ja on viimeistään kiireistä mallin ja esiintyjän elämää. Urheilusta nauttiva Alina rakastaa eritoten kovia juoksulenkkejä, joten kestävyyttä ja vauhtia ei häneltä puuttune.


Ina Mikkola, 28, toimittaja

Toimittaja Ina nappasi tänä vuonna Kultaisen Venlan Ina <3 Porno -ohjelmallaan. Värikäs nainen kertoo menevänsä ”beast modeen” kilpailutilanteista, joten hänestä saattaa Fortilla kuoriutua esiin peto. Ina uskoo, että tahdonvoimallaan ja ongelmanratkaisukyvyllään hän korvaa sen, minkä fyysisessä voimassa häviää.


Hannes Hyvönen, 43, ex-jääkiekkoilija

Hannes on katsonut ranskalaista Fort Boyardia jo lapsena, joten jo ohjelmaan osallistuminen on hänelle haaveiden täyttymys. Jääkiekkoilijana menestynyt Hannes on punaisen joukkueen voimapussi ja antaa varmasti muille joukkueille kovakuntoisen vastuksen kaksinkamppailuissa.

Sininen joukkue

Fort Boyard Suomi

Kuva: MTV3


Luukas Lindeman, 35, gladiaattori

Luukaksen voi parhaillaan nähdä Gladiaattorit-ohjelman Soturina. Kamppailulajien lisäksi hän on harrastanut fitness-urheilua. Nykyisin hän työskentelee lastenkodissa huostaanotettujen lasten ja nuorten parissa. Sen lisäksi hän tekee mallin töitä ja toimii fitness- ja hyvinvointivalmentajana.


Kia Lehmuskoski, 30, tanssija

Energiapakkaukseksi itseään kuvaileva Kia on koko kansalle tuttu Tanssii tähtien kanssa -ohjelman valloittavana tähtiopettajana. Kian kovasta kilpailutahdosta ja hyvästä koordinaatiosta on siniselle joukkueelle varmasti hyötyä linnakkeen tehtävissä. Kilpailussa Kia jännittää eniten käärmeiden kohtaamista.


Aleksanteri Hakaniemi, 24, artisti

Aleksanteri on viime vuosina laulanut itsensä etenkin nuorison suosioon. Pane mut sekaisin ja Filmi katkee -kappaleet ovat Aleksanterin tuotantoa. Keikkailun ohella hän ehtii pelaamaan höntsä-koripalloa ja kertookin olevansa sen myötä henkeen ja vereen tiimipelaaja.

Violetti joukkue

Fort Boyard Suomi

Kuva: MTV3


Emilia Nyström, 35, beach volley -legenda

Emilia pelasi itsensä suomalaisten tietoisuuteen beach volley -kentillä yhdessä kaksoissiskonsa Erikan kanssa. Nopea ja ketterä Emilia saa omien sanojensa mukaan adrenaliinin virtaamaan kilpailutilanteessa muun muassa vastustajaa suolaamalla.


Herbalisti, 25, tubettaja

Herbalistina tutuksi tullut Juuso Karikuusi kuuluu Suomen seuratuimpiin tubettajiin. Television puolella hänen yllytyshulluuttaan on voinut todistaa Possessa. Oman joukkueen suorituksen lisäksi Herba on ottanut erityistarkkailuun sinisen joukkueen, sillä he ovat Aleksanterin kanssa kumpikin Kouvolan poikia.


Vellu Saarela, 26, trikkaaja

Somessa kansainvälisesti seurattu Vellu on trikkauksen pioneereja ja lajin kaksinkertainen Euroopan mestari. Hän avasi Tampereelle Pohjoismaiden ensimmäisen trikkaussalin, LegendTrick Gymin, ja on kiertänyt LegendTrick -ryhmänsä kanssa maailmaa tuhansia esiintymisiä tehden.

Harmaa joukkue

Fort Boyard Suomi

Kuva: MTV3

Pete Lattu, 39 näyttelijä

Peten näyttelemä Salkkareiden Kalle on kaikille tuttu tv-hahmo. Tällä kertaa pääsemme kuitenkin tutustumaan mieheen Kallen takana, kun julkisuudessa harvemmin esiintyvä Pete lähtee mukaan lapsuutensa suosikkiohjelmaan. Pete on harrastanut myös kiipeilyä, joten saa nähdä, pääseekö hän kipuamaan ylös Fort Boyardin muureja.


Henriikka Roo, 33, tankotanssitaitelija

Tankotanssitaiteilija Henriikka Roo on vakuuttanut painovoimaa uhmaavilla esityksillään jo vuosia niin Suomessa kuin ulkomailla. Yksilölajinsa parissa viihtyneenä häntä kiehtoo Fort Boyardissa paitsi fyysisten haasteiden kohtaaminen, myös mahdollisuus päästä kilpailemaan tiimissä.


Alexander Eklund, 32, radiojuontaja

NRJ:n iltapäiviä juontava Alexander tuli monelle tutuksi Love Islandin ensimmäiseltä kaudelta. Kovassa kunnossa oleva mies lupaa, että kilpailutilanteesta hänestä lähtee ääntä, joten hiljaista ei tule olemaan. Alexander kertoo jännittävänsä mm. korkeita paikkoja, mutta lupaa ottaa kaikki tulevat haasteet vastaan ja menevänsä täysillä tulta päin.

Valkoinen joukkue

Fort Boyard Suomi

Kuva: MTV3

Marko Keränen, 41, tanssija

Ensimmäisestä kaudesta asti Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tähtiopettajana ihastuttanut Marko lähtee Fort Boyardiin ylittämään itsensä ja kokeilemaan henkistä kanttiaan. Pokka tällä miehellä tulee ainakin omien sanojen mukaan pitämään, tuli eteen mitä vaan ja kropan hallintaakin kuulemma löytyy.


Jaakko Ojaniemi, 38, ammattivalmentaja

10-ottelijana menestynyt Jaakko on luonut kilpataipaleensa jälkeen uran valmentajana ja personal trainerina mm. formulakuskien ja ammattikiekkoilijoiden parissa. Rauhallinen ja hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti suhtautuva Jaakko on valkoiselle joukkueelle varmasti fyysinen ja kannustava voimavara.


Lotta Näkyvä, 30, malli, vuorikiipeilijä

Miss Suomena 2013 ja mallina Suomen kansalle tutuksi tullut Lotta on viime vuosina panostanut tosissaan rakkaaseen lajiinsa vuorikiipeilyyn. Ennen Mount Everestiä hän valloittaa Fort Boyardin. Kestävyyttä ja sitkeyttä ei tästä naisesta siis ainakaan puutu.

Fort Boyard Suomi palaa uusin jaksoin MTV3-kanavalle syksyllä.


Lähde: MTVLue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat